Procuratura Generală: 16 persoane, puse sub învinuire cu demersuri la arest în dosarul Metalferos

  • 05 August 2020 11:26
Procuratura Generală: 16 persoane, puse sub învinuire cu demersuri la arest în dosarul Metalferos

Șaisprezece persoane, reținute acum două zile, în dosarul „privind fraudarea SA Metalferos”, au fost puși oficial sub învinuire. Procuratura Generală anunță că „le-a înaintat învinuirea pentru escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari, în interesul unei organizații criminale”, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al instituției se menționează că, fiind audiați, învinuiții, printre care și patru polițiști, nu și-au recunoscut vina.

Procurorii au depus în instanța de judecată demersuri, solicitând aplicarea, în privința tuturor persoanelor învinuite, a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile, urmând ca magistrații să se pronunțe pe parcursul zilei de astăzi.

Pe parcursul zilei de luni, oamenii legii au desfășurat o serie de acțiuni de urmărire penală la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI, precum și la sediile „firmelor-căpușe, și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii – lichefiați”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău