Procesul de obținere a autorizației în construcții va fi simplificat

  • 22 August 2019 15:54
Procesul de obținere a autorizației în construcții va fi simplificat

Procesul de obținere a autorizației în construcții va fi reformat și simplificat. Inițiativa a fost lansată de Ministerul Economiei și Infrastructurii cu sprijinul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, transmite MOLDPRES.

Acțiunea ar urma să reducă povara administrativă și costurile aferente, atât pentru solicitanții de autorizații, cât și pentru instituțiile publice și private implicate în proces.

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru, a afirmat că reforma va simplifica munca solicitanților de autorizații și va exclude partea birocratică, care îngreunează activitatea.

La rândul său, directorul Programului USAID Reforme Structurale în Moldova, Douglas Muir, a declarat că domeniul construcțiilor trebuie fortificat prin asemenea reforme și inițiative, aceasta fiind calea cea mai simplă pentru modernizare.

În perioada martie-mai 2019, experții Programului, împreună cu Primăria municipiului Chișinău și Primăria orașului Cricova, au elaborat hărțile proceselor aferente obținerii autorizației de construire, care constituie un punct de pornire în activitatea ulterioară de optimizare a respectivelor procese.

Comisia parlamentară pentru cultură, educație, știință, tineret, sport și mass-media a aprobat introducerea unui moratoriu de un an asupra construcției clădirilor în Chișinău

În luna iulie curent, guvernul a avizat un proiect de lege ce prevede instituirea unui moratoriu asupra autorizării și continuării executării unor lucrări de construcție în municipiul Chișinău. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat atunci că „în domeniul construcțiilor este un haos total” și că sunt necesare soluții concrete pentru a face ordine în sector.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,6 m/s
Mon
1
Tue
0
Wed
2
Thu
2
Fri
5

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău