Procesul de achiziții publice, insuficient de transparent

  • 15 Iulie 2014 15:35
Procesul de achiziții publice, insuficient de transparent

Procesul de achiziții publice și de privatizări este unul insuficient de transparent, ceea ce naște multe speculații, potrivit Consiliului Național pentru Participare.

Reprezentanții CNP au declarat în cadrul unei dezbateri, că legislația națională privind achizițiile publice și privatizările conțin prevederi sumare și trebuie revăzută în contextul legii privind transparența decizională.

Consultantul în cadrul CNP, Elena Terzi, susține că informațiile privind desfășurarea achizițiilor publice și mai ales cele care vizează privatizările sunt inaccesibile. 

Amintim că în această săptămână Consiliul Național pentru Participare, realizează monitorizarea angajamentelor asumate de actuala guvernare în anii 2009-2010. În fiecare zi aceștia dezbat câte una din cele 7 legi considerate prioritare a fi adoptate în această sesiune parlamentară printre care legea privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale, pachetul de legi anti-tutun, legea promovării integrității publice, cea a reprezentării echitabile a femeilor și bărbaților în procesul decizional, transparența proprietății mass-media.

Solicitat ieri de Radio Chișinău, vicepreședintele Parlamentului Sergiu Sârbu declara că multe dintre aceste legi nu au fost votate de deputați până acum din cauză că nu există consens politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău