Problematica transnistreană, discutată de vicepremierul pentru Reintegrare cu ambasadorul SUA și șeful Misiunii OSCE la Chișinău

  • 19 Iunie 2019 13:01
Problematica transnistreană, discutată de vicepremierul pentru Reintegrare cu ambasadorul SUA și șeful Misiunii OSCE la Chișinău

Aspectele actuale legate de problematica transnistreană și perspectivele avansării dialogului în procesul de negocieri au fost discutate ieri în cadrul întrevederii viceprim-ministrului pentru Reintegrare, Vasilii Șova, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

Potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare, oficialii au exprimat "necesitatea sprijinirii reciproce a procesului de consolidare a pozițiilor partenerilor internaționali din formatul "5+2" în raport cu Republica Moldova și în contextul reglementării transnistrene."

Cei doi oficiali au lansat ideea reluării întrevederilor de lucru la nivelul reprezentanților politici din partea Chișinăului și Tiraspolului și a vizitei în Republica Moldova a reprezentanților mediatorilor și a observatorilor în formatul de negocieri "5+2".

Reglementarea diferendului transnistrean a fost discutată și la întrevederea vicepremierului Șova cu șeful Misiunii OSCE în R.Moldova, Claus Neukirch.

În cadrul discuțiilor părțile s-au pronunțat pentru identificarea unor soluții viabile la problemele de actualitate, în particular a celor ce figurează pe agenda grupurilor de lucru pentru telecomunicații și servicii poștale, și pentru economie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău