Prioritățile cooperării moldo-americane au fost discutate de către ministrul de Externe, Aureliu Coicoi cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

  • 13 Ianuarie 2020 15:34
Prioritățile cooperării moldo-americane au fost discutate de către ministrul de Externe, Aureliu Coicoi cu ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan

Agenda Dialogului Strategic R.Moldova – SUA a fost discutată în cadrul întrevederii ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi cu ambasadorul SUA în R.Moldova, Dereck J. Hogan.

În cadrul discuției a fost evidențiată importanța consolidării Dialogului Strategic moldo-american, fiind convenită agenda reuniunilor pentru viitorul apropiat, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ministrul Aureliu Ciocoi a preciat asistența oferită R.Moldova din partea SUA, „care contribuie la consolidarea proceselor democratice și fortificarea sectoarelor cheie ale economiei naționale”.

La rândul său, ambasadorul Dereck J. Hogan a reiterat sprijinul Statelor Unite ale Americii pentru implementarea reformelor structurale, în particular în domeniul reformei justiției.

„Interlocutorii au analizat evoluțiile politice regionale și internaționale, agreând necesitatea menținerii unui dialog continuu cu privire la evenimentele care vizează interesul reciproc al celor două state și cooperarea bilaterală moldo-americană”, se mai arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău