Prințul Harry vrea să beneficieze din nou de protecția poliției atunci când se află în Marea Britanie

  • 16 Ianuarie 2022 14:06
Prințul Harry vrea să beneficieze din nou de protecția poliției atunci când se află în Marea Britanie

Prințul Harry a lansat o acțiune în justiție pentru a putea beneficia de protecție din partea poliției, pe care ar plăti-o personal, atunci când călătorește cu familia sa în Marea Britanie, a declarat un reprezentant legal al acestuia, potrivit AFP și DPA.

Harry, duce de Sussex, și soția sa, Meghan, au pierdut această protecție din partea poliției britanice după ce au decis să se retragă din familia regală în 2020. Cuplul locuiește acum în California, împreună cu copiii lor Archie și Lilibet.

Harry vrea să își aducă copiii în vizită în Marea Britanie, însă el și familia sa "nu se pot întoarce în țara sa de origine", deoarece "este prea periculos", a precizat reprezentantul legal al ducelui.

În vara anului 2021, "siguranța ducelui a fost compromisă din cauza lipsei de protecție a poliției atunci când acesta a plecat de la un eveniment caritabil', a continuat el.

Această acțiune în justiție, lansată în septembrie și vizând revizuirea unei decizii a Ministerului de Interne britanic, riscă să pună în dificultate familia regală, confruntată deja cu amenințarea unui proces în Statele Unite împotriva prințului Andrew, acuzat de agresiuni sexuale.

"Marea Britanie va fi întotdeauna casa prințului Harry și o țară în care el își dorește ca soția și copiii săi să fie în siguranță. Însă în lipsa protecției poliției, riscul personal este prea mare", a declarat reprezentantul legal al ducelui într-o declarație pentru agenția de presă PA.

Harry a revenit pentru scurt timp în Marea Britanie anul trecut pentru dezvelirea, la 1 iulie, a unei statui în memoria mamei sale Diana, Prințesă de Wales. Cu o zi înainte, pe 30 iunie, ducele s-a întâlnit cu copii și tineri grav bolnavi la un eveniment caritabil desfășurat la Kew Gardens, în vestul Londrei, însă la plecare, mașina ducelui a fost urmărită de paparazzi.

Harry și Meghan au dezvăluit că și-au angajat o echipă privată care le asigură securitatea după mutarea lor în Statele Unite, în contextul în care președintele SUA de atunci, Donald Trump, a declarat că țara sa nu va plăti pentru protecția celor doi. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău