Printre victimele atacului de la Moscova nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Reacții oficiale

  • 23 Martie 11:14
Printre victimele atacului de la Moscova nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Reacții oficiale

Președinta Maia Sandu a informat sâmbătă, 23 martie, că potrivit datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe, printre victimele atacului de la Moscova nu sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Totodată, mai mulți oficiali din Republica Moldova au emis reacții în legătură cu evenimentele din capitala rusă.

Astfel, Maia Sandu a condamnat atacul și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

„Condoleanțe tuturor familiilor celor decedați în atacul terorist de la Moscova. Moldova condamnă terorismul și orice act de violență împotriva civililor, a oamenilor nevinovați. Conform datelor colectate peste noapte de Ministerul Afacerilor Externe, printre victime nu sunt cetățeni moldoveni. Suntem alături de cei răniți și de toți care au pierdut pe cineva drag în atac”, a transmis președinta.

Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, a transmis un mesaj similar: „Condamnăm cu fermitate atacul terorist din Moscova, care a luat multe vieți nevinovate. Terorismul nu poate fi justificat. Inimile noastre sunt alături de victime și de familiile acestora”.

Totodată, Ambasada Republicii Moldova la Moscova a pus la dispoziția cetățenilor Republicii Moldova aflați capitala rusă mai multe numere de telefon la care poate fi solicitată asistența misiunii diplomatice.

„Ambasada este profund îngrijorată de siguranța cetățenilor moldoveni din Federația Rusă ca urmare a atacului armat din sala de concerte Crocus City Hall. Dacă sunteți în Moscova și aveți nevoie de asistentă sau informații suplimentare, vă rugăm să contactați misiunea diplomatică la numerele de telefon +7 (929) 964-90-79; +7(925) 036-41-75; +7 (926) 838-41-47 sau să ne scrieți un mesaj pe [email protected]. Vă rugăm să fiți vigilenți și să urmați instrucțiunile autorităților locale pentru a vă asigura siguranța personală”, a transmis Ambasada.

Context: 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău