SUA confirmă că Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Rusia

  • 23 Martie 09:15
SUA confirmă că Statul Islamic a revendicat atacul terorist din Rusia

Statele Unite au confirmat informația potrivit căreia "Statul Islamic" a revendicat atacul terorist de la Crocus. Despre aceasta scrie The New York Times cu referire la oficiali americani.

În legătură cu cele întâmplate, publicația rusă în exil, Meduza, evocă faptul că recent Vladimir Putin a respins avertismentele diplomaților americani cu privire la amenințarea unui atac terorist în locurile aglomerate din Moscova. Președintele rus a numit avertismentele „șantaj total” din partea Occidentului și „intenționează să intimideze și să destabilizeze societatea noastră”.

Pe de altă parte, canalul rusesc NTV, într-o ediție specială dedicată atacului terorist de la Crocus City Hall, a difuzat o făcătură în care secretarul Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Alexey Danilov, ar fi confirmat implicarea Ucrainei în incident. Episodul a fost difuzat în jurul orei 1 de noapte la Moscova.

Mai mult, Dmitri Medvedev, șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a prezis că dacă se stabilește apartenența teroriștilor la regimul de la Kiev,(...) „toți trebuie găsiți și exterminați fără milă, ca teroriști. Inclusiv oficialii statului care au comis o asemenea atrocitate”.

De cealaltă parte, Consiliul Forului Rusia Liberă, a remarcat că declarațiile înalților oficiali ai regimului Putin, inclusiv Putin însuși, ministrul său de război Șoigu și secretarul de presă Peskov, în ultimele zile indică intenția de a spori forțele armate și de a intensifica luptele din Ucraina. Toate împreună, aceste fapte, împreună cu atacul terorist, pot face parte dintr-o singură operațiune specială a regimului de mobilizare a societății ruse pentru război cu Ucraina.

„Să ne amintim cum regimul Putin și serviciile sale speciale au pregătit terenul pentru cel de-al doilea război cecen”, a conchis structura disidentă.

De la Kiev, Mihail Podolyak, consilierul șefului Oficiului președintelui Ucrainei, a declarat că Ucraina, desigur, „nu are nimic de-a face cu împușcăturile/exploziile de la Crocus. Acest lucru nu are niciun sens. În primul rând, Ucraina este în război cu armata rusă de mai bine de doi ani. Și în acest război totul se va decide doar pe câmpul de luptă. Doar prin puterea armelor și decizii militare calificate. Atacurile teroriste nu rezolvă nicio problemă. În al doilea rând, Ucraina nu a recurs niciodată la utilizarea metodelor teroriste. E lipsit totalmente de sens. Nu și în Rusia, care folosește atacuri teroriste în actualul război împotriva Ucrainei și câtva timp în urmă și-a atacat propriii cetățeni pentru a iniția ulterior „acțiuni de combatere a terorismului” împotriva grupurilor etnice care protestează. Este suficient să ne amintim evenimentele de pe autostrada Kashirskoye (Moscova) și de la Volgodonsk. Și în al treilea rând, cu mult înainte de evenimentele de la Crocus, am auzit avertismente publice de la ambasadele străine staționate la Moscova cu privire la posibilitatea unor asemenea excese sângeroase. Cu titlu de concluzie: nu există nici cea mai mică îndoială că evenimentele din regiunea Moscovei vor contribui la o creștere bruscă a propagandei militare, la accelerarea militarizării, la extinderea mobilizării și, în cele din urmă, la amplificarea războiului. Și, de asemenea, vor servi justificării bombardamentelor demonstrative, care au loc în cadrul actelor de genocid împotriva Ucrainei”, a conchis Mihail Podolyak.

În context: Atac armat într-o sală de concerte din Moscova

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău