UPDATE | Atac armat într-o sală de concerte din Moscova. O a doua explozie la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei

  • 22 Martie 21:18
UPDATE | Atac armat într-o sală de concerte din Moscova. O a doua explozie la sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei

O a doua explozie a fost auzită vineri la sala de concerte Crocus City Hall din nord-vestul Moscovei, unde anterior s-a înregistrat un atac armat comis de persoane neidentificate, au relatat agențiile de presă ruse, citate de Radio Chișinău.

Autoritățile ruse au anunțat că au întărit măsurile de securitate pe aeroporturile și gările din Moscova, potrivit surselor citate.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anulat toate evenimentele publice în capitala rusă în acest sfârșit de săptămână.

"Am decis să anulez toate manifestările sportive, culturale și alte evenimente în masă la Moscova în acest weekend", a transmis Sobianin pe aplicația Telegram.

Faptele, a căror natură nu este deocamdată clară, au avut loc la Crocus City Hall, o sală de concerte situată în nord-vestul capitalei ruse.

Știrea inițială

Un atac armat soldat cu zeci de victime a avut loc în seara de vineri, 22 februarie, la Moscova. Potrivit primelor informații, mai mulți atacatori au deschis focul din mitraliere asupra spectatorilor din sala de concerte „Crocus City Hall” din capitala rusă, transmite Radio Chișinău.

„Stăteam la etaj, apoi am auzit împușcături, am început să ne mișcăm în jos și am realizat că și acolo trăgeau. Ne-am întins pe podea, apoi ne-am dat seama că toți oamenii urcau la etaj, așa că am început să urcăm și noi. Până la urmă am ajuns undeva în vârful clădirii. Mai pe scurt, ne-am ascuns în spatele a niște role. Trăgeau din toate părțile, dar absolut din toate. (...) Era o fată care zăcea acolo moartă”, spune un martor al evenimentului, citat de publicația The Insider

Totodată, sursele media din Rusia notează că au fost auzite mai multe explozii, urmate de un incendiu de proporții. O parte din acoperișul clădirii s-ar fi prăbușit.

Potrivit informațiilor preliminare, cel puțin 40 persoane au fost ucise, iar 100 rănite. 

Amintim că, în data de 8 martie, Ambasada SUA în Rusia și Ministerul de Externe al Marii Britanii au emis avertizări privind posibile atacuri teroriste la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău