Primul operator economic a fost autorizat de către Serviciul Vamal pentru utilizarea garanției globale

  • 02 August 20:41
Primul operator economic a fost autorizat de către Serviciul Vamal pentru utilizarea garanției globale

Primul operator economic a fost autorizat de către Serviciul Vamal pentru utilizarea garanției globale, care a fost constituită sub forma unui angajament eliberat de către o societate de asigurări licențiată, transmite IPN.

Conform prevederilor noului Cod Vamal, Serviciul Vamal autorizează utilizarea garanției globale întru acoperirea cuantumului drepturilor de import corespunzător datoriei vamale în legătură cu două sau mai multe operațiuni, declarații sau regimuri vamale, în baza unor cerințe internaționale.

Garanția poate fi constituită prin depunerea mijloacelor bănești în numerar sau prin virament la contul trezorerial de garanții, efectuat în moneda națională, prin angajamentul unui garant, sau prin altă formă de garanție care asigură plata cuantumului drepturilor de import sau de export corespunzător datoriei vamale și al altor plăți.

Primul operator economic autorizat în utilizarea garanției globale a obținut-o sub forma unui angajament eliberat de către o societate de asigurări licențiată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,09 m/s
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Fri
23
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău