Prim-ministra Natalia Gavrilița, însoțită de mai mulți miniștri, efectuează o vizită la Berlin

  • 04 Aprilie 2022 15:35
Prim-ministra Natalia Gavrilița, însoțită de mai mulți miniștri, efectuează o vizită la Berlin

În perioada 4 – 7 aprilie, premierul Natalia Gavrilița se va afla la Berlin, Germania, cu ocazia desfășurării Conferinței donatorilor „Moldova Support Platform”, în data de 5 aprilie. Evenimentul are loc în scopul intensificării sprijinului internațional și al Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

În marja conferinței, Natalia Gavrilița va avea o întrevedere în format cvadrilateral, cu șefii diplomației germane, franceze și române. De asemenea, se va întâlni cu ministrul federal al afacerilor interne, Nancy Faeser, și va participa la o masă rotunda organizată de Fundația Konrad Adenauer, care sprijină numeroase proiecte de expertiză și de dezvoltare a instituțiilor democratice și a societății civile din Republica Moldova.

Natalia Gavrilița va avea o întrevedere și cu ministrul federal al cooperării și dezvoltării, Svenja Schulze, cu președintele Conferinței de la Munchen, Christoph Heusgen, dar și o discuție cu Jens Plötner, consilierul în probleme de politică externă și securitate al cancelarului federal.

Vizita premierului include și o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești, precum și vizitarea standului de țară „Moldova, un gust deosebit”, la Expoziția Internațională „Fruit Logistica 2022”.

Prim-ministra va participa, de asemenea, la ședința Comisiei parlamentare pentru politică externă și a Comisiei parlamentare pentru drepturile omului.

Din delegația oficială a Republicii Moldova mai fac parte: secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării Europene, vicepremierul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale, ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, ministra afacerilor interne, Ana Revenco, secretarul de stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Sun
19
Mon
22
Tue
23
Wed
25
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău