Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat cu liderul separatist Vadim Krasnoselski despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan

  • 19 Octombrie 2021 20:35
Prim-ministra Natalia Gavrilița a discutat cu liderul separatist Vadim Krasnoselski despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu liderul separatist Vadim Krasnoselski în care au fost abordate subiecte ce vizează interesele cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus și despre rezervele de cărbune existente. Vadim Krasnoselski a dat asigurări că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.

Totodată, au fost discutate scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.

În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.

Pe 13 octombrie în Republica Moldova a fost instituită Starea de alertă în sectorul de gaze naturale, iar astăzi Guvernul a anunțat că deschide calea pentru achiziționarea gazelor din surse alternative în paralel cu negocierile cu concernul rus Gazprom pentru semnarea unui nou contract sau prelungirea celui actual. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău