Primele trupe suplimentare ale armatei germane au ajuns în Lituania

  • 14 Februarie 2022 13:37
Primele trupe suplimentare ale armatei germane au ajuns în Lituania

Armata germană a început să trimită soldați și echipamente spre unitatea de luptă a NATO în Lituania, în condițiile în care temerile privind un război cu Rusia cresc pe fondul crizei ucrainene, informează luni dpa și Reuters, citată de Agerpres.

Primele camioane cu echipamente pentru soldații germani suplimentari trimiși în Lituania au plecat luni dimineața din Munster, landul Saxonia Inferioară. Șase obuziere autopropulsate pe camioane de mare tonaj sunt de asemenea programate să plece mai târziu în cursul zilei de luni.

Un prim avion al forțelor aeriene germane a aterizat deja pe aeroportul din Kaunas, în sud-centrul Lituaniei, cu circa 70 de soldați din totalul soldaților suplimentari germani ce vor fi trimiși în această țară.

Lunea trecută, ministrul apărării german a anunțat că Germania va trimite 350 de soldați suplimentari în Lituania, în cadrul unei operațiuni a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), în condițiile tensiunilor dintre Rusia și Ucraina. Germania conduce o operațiune a NATO în Lituania, unde au fost deja desfășurați 500 de soldați germani.

Principalele echipamente pentru întărirea unității din Lituania o constituie obuzierele autopropulsate PzH 2000. Întăririle mai prevăd trimiterea de soldați ai forțelor de recunoaștere, de apărare NBC (nucleară, biologică, chimică), poliție militară și medicale, alături de alții, potrivit Ministerului Apărării al Germaniei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău