Primele declarații ale lui Rustem Umerov, noul ministru ucrainean al Apărării: „Vom recupera toate teritoriile ocupate de ruși”

  • 06 Septembrie 2023 18:16
Primele declarații ale lui Rustem Umerov, noul ministru ucrainean al Apărării: „Vom recupera toate teritoriile ocupate de ruși”

Noul ministru ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a promis să recâștige controlul asupra „fiecărui centimetru” de pământ ucrainean luat de Rusia și să îi aducă acasă pe toți cei aflați în captivitate, transmite CNN.

El a spus că va „face tot posibilul și imposibilul pentru victoria Ucrainei, pentru fi eliberat fiecare centimetru din țară”, scrie Digi24.

„Cu siguranță îi vom întoarce pe toți cei care, din păcate, sunt temporar în captivitate. Toți, copii, prizonieri de război, deținuți politici, civili. Patruzeci și două de milioane de ucraineni stau în spatele fiecărui soldat. În spatele fiecărui soldat se află un minister care va face totul pentru a proteja și a asigura hrana întregului nostru popor. Poporul nostru, viețile și demnitatea lor sunt prioritatea noastră și cea mai mare valoare”, a spus el.

Amintim că Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri numirea de către președintele Volodimir Zelenski a lui Rustem Umerov, un tătar din Crimeea, ca nou ministru al Apărării de la Kiev, după demisia lui Oleksii Reznikov

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:1,54 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău