Parlamentul ucrainean aprobă numirea lui Umerov în funcția de ministru al Apărării

  • 06 Septembrie 2023 17:21
Parlamentul ucrainean aprobă numirea lui Umerov în funcția de ministru al Apărării

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri numirea de către președintele Volodimir Zelenski a lui Rustem Umerov, un tătar din Crimeea, ca nou ministru al Apărării de la Kiev, după demisia lui Oleksii Reznikov, transmite AFP.

„Parlamentul l-a aprobat pe Rustem Umerov ca ministru al Apărării al Ucrainei”, a declarat deputatul de rang înalt Iaroslav Jelezniak pe rețelele de socializare.

El a postat o fotografie a panoului de vot, care arată că 338 din 360 de parlamentari au votat în favoarea numirii lui Umerov.

Umerov este un membru important al comunității tătare din Crimeea, care și-a reprezentat țara în negocierile sensibile cu Rusia.

Umerov s-a născut în Uzbekistanul sovietic, țara în care familia sa a fost exilată în timpul lui Stalin, și s-a mutat înapoi în Crimeea, în Ucraina, în copilărie, când tătarilor li s-a permis să se întoarcă în anii 1980 și 1990.

Musulmanul în vârstă de 41 de ani și-a început activitatea în domeniul telecomunicațiilor în 2004 și a fost ales în parlament în 2019.

Acolo a fost copreședinte al Platformei pentru Crimeea, un efort diplomatic internațional menit să inverseze anexarea peninsulei de către Rusia în 2014.

El a fost ani de zile consilier al liderului istoric al tătarilor din Crimeea, Mustafa Dzhemilev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău