Primarul Timișoarei, după ce premiul primit de Maia Sandu a fost contestat la Chișinău: „Imediat au sărit rușii în sus. Noi încă nu am virat acești bani”

  • 21 Ianuarie 17:12
Primarul Timișoarei, după ce premiul primit de Maia Sandu a fost contestat la Chișinău: „Imediat au sărit rușii în sus. Noi încă nu am virat acești bani”

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz (USR) a reacționat, duminică, după ce premiul primit de Maia Sandu la Timișoara a fost contestat la Chișinău. Fritz spune că acest premiu nu a fost virat către președintele Republicii Moldova și că pentru acest premiu Maia Sandu este atacată de Rusia, dar că Timișoara arată că este curajoasă și că nu a uitat valorile de libertate și democrație pentru care oamenii au murit la Revoluția din Decembrie 1989, transmite News.ro.

Dominic Fritz spune că orașul Timișoara a apărut pe un cont oficial al Ministerului de Afaceri Externe a Rusiei cu știrea că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit un premiu dotat cu 30.000 de euro. Fritz a subliniat că acest lucru vine după ce Maia Sandu a fost critică la adresa Rusiei, în discursul de la Timișoara.

”Timișoara a apărut pe un cont oficial al Ministerului de Afaceri Externe al Rusiei și vreau să vă povestesc cum s-a întâmplat asta și de ce e important pentru noi. Deci Maia Sandu a venit la Timișoara acum o săptămână să primească un premiu pe care l-am înființat ca municipiul Timișoara, premiul Timișoara pentru Valori Europene. A venit în Timișoara, a ținut un speech în care a fost foarte critică la adresa Rusiei, a spus foarte clar că este o amenințare reală, a povestit ce încercări de destabilizare au făcut rușii în Republica Moldova și cumva cu acest premiu am vrut să subliniem că timișorenii sunt alături de ea, sunt alături de Republica Moldova și imediat au sărit rușii în sus, au publicat o poză cum înmânez acest premiu Maiei Sandu, au început să o atace pentru că a acceptat acest premiu și imediat au apărut și în diferite publicații media tot felul de discuții, pentru că premiul este dotat cu 30.000 de euro cum sunt dealtfel foarte multe premii de acest gen, de anvergură, sunt dotate cu sume de bani tocmai ca să arate mai mult decât o diplomă, nu cumva să arate că este un premiu care chiar premiază lucruri extraordinare”, a spus Dominic Fritz.

Edilul din Timișoara a precizat că banii cu care este dotat premiul primit de Maia Sandu nu au fost virați, dar că Timișoara este pe drumul cel bun.

”Noi încă nu am virat acești bani, dar deja sunt discuții și Maia Sandu și pentru asta este atacată și e pentru mine toată discuția asta și mai ales atacul Rusiei doar dovedește cât de bine aleasă a fost Maia Sandu ca prima laureată a acestui premiu. Este extrem de curajoasă, Republica Moldova este foarte vulnerabilă, nu este în Uniunea Europeană, încă nu este în NATO, războiul Rusiei este la graniță, în Ucraina și faptul că ne atacă Rusia pentru acest semn de solidaritate față de Maia Sandu și față de Republica Moldova, doar îmi confirmă că Timișoara este pe drumul cel bun, că Timișoara în continuare se luptă cu cine trebuie, că Timișoara arată că este curajoasă și că nu a uitat valorile sale de libertate și de democrație pentru care au murit oamenii aici în Revoluție”, mai spune Fritz.

Președinția Republicii Moldova a solicitat clarificări din partea Centrului Național Anticorupție în legătură cu premiul de 30.000 de euro primit de Maia Sandu la Timișoara, după ce o deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul de guvernământ, a declarat miercuri că legislația nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de cadou, relatează NewsMaker.

La 13 ianuarie 2024, Maia Sandu a primit premiul ”Timișoara pentru Valori Europene”, care este însoțit de o recompensă de 30.000 de euro

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău