Prima persoană depistată cu Covid în India, o studentă care s-a aflat în Wuhan la începutul pandemiei, s-a infectat din nou

  • 14 Iulie 2021 19:09
Prima persoană depistată cu Covid în India, o studentă care s-a aflat în Wuhan la începutul pandemiei, s-a infectat din nou

Prima persoană înregistrată oficial în India cu coronavirus, o studentă care s-a aflat la începutul pandemiei în orașul Wuhan din China, a fost testată pozitiv pentru a doua oară, a anunțat miercuri un responsabil medical indian, scrie digi24.ro.

Tânăra de 21 de ani, originară din statul Kerala, din sud-vestul Indiei și care nu este vaccinată, nu prezintă niciun simptom, dar se află la izolare la domiciliul său, a precizat Reena KJ, responsabil medical al districtului Thrissur, menționează sursa citată.

Ea a fost testată din nou pozitiv în timpul unui control de rutină înaintea unei călătorii la New Delhi.

Pacienta făcea parte dintre studenții indieni la medicină care s-au întors din Wuhan în ianuarie 2020 după prima apariție a virusului în orașul chinez. Ea a dezvoltat atunci simptome ușoare și a fost testată pozitiv pe 30 ianuarie, devenind astfel oficial primul pacient indian bolnav de COVID-19.

Campania de vaccinare în India stagnează din lipsă de vaccinuri

De atunci, India a înregistrat aproape 31 de milioane de contaminări și peste 410.000 de decese, dintre care multe au survenit în timpul unui val devastator din aprilie-mai 2021.

Experții au avertizat că un nou val ar putea lovi India în săptămânile următoare și autoritățile au lansat o campanie de vaccinare foarte activă, însă afectată de o gravă penurie de doze de vaccin.

India a vaccinat până acum cu două doze aproape 390 de milioane de persoane, sub 6% din populația sa, și 23% cu o singură doză, informează AFP, citată de Agerpres.

În statul Kerala se înregistrează o creștere puternică a cazurilor de COVID-19, peste o treime dintre contaminările din India provenind din acest stat. Autoritățile au anunțat un lockdown începând din acest sfârșit de săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău