Prezidențiale 2020 | Maia Sandu și-a prezentat obiectivele, Octavian Țîcu a anunțat când se lansează în campania electorală, iar Partidul Șor reclamă blocarea activității candidatei sale, Violeta Ivanov

  • 06 Octombrie 2020 14:24
Prezidențiale 2020 | Maia Sandu și-a prezentat obiectivele, Octavian Țîcu a anunțat când se lansează în campania electorală, iar Partidul Șor reclamă blocarea activității candidatei sale, Violeta Ivanov

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și-a prezentat astăzi obiectivele pe care dorește să le realizeze în calitate de președinte, inclusiv majorarea pensiei minime, dezvoltarea satelor și apropierea de Uniunea Europeană. Tot astăzi, Partidul Șor a reclamat impedimente din partea instituțiilor bancare și lipsa de acțiuni din partea autorităților, care i-ar bloca activitatea, în special în campania electorală a candidatei sale, Violeta Ivanov. Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, înregistrat ieri de Comisia Electorală Centrală, a anunțat că se va lansa mâine oficial în campania electorală.

Faptul că a reușit să colecteze 20 000 de semnături în susținerea sa și să fie înregistrat la CEC, în pofida unor impedimente, este văzut ca o victorie de candidatul unionist Octavian Țîcu, înaintat de Partidul Unității Naționale. El a anunțat că se va lansa oficial în campania electorală miercuri, 7 octombrie, la Ungheni. Octavian Țîcu se vrea un președinte care va uni societatea.

„Vin în această campanie electorală ca un președinte care va uni societatea în jurul unui proiect de bunăstare, prosperitate și securitate. Dincolo de speculațiile care s-au făcut până acum, ideea de reîntregire este unicul proiect viabil pentru un viitor demn al cetățenilor Republicii Moldova”, a declarat Octavian Țîcu. 

Promovarea oamenilor onești în toate instituțiile statului, crearea locurilor de muncă, majorarea pensiei minime până la 2 000 de lei, dezvoltarea satelor și o politică externă corectă, ce va apropia Republica Moldova de Uniunea Europeană – sunt cele cinci obiective naționale prezentate de candidata PAS, Maia Sandu, pe care susține că le va promova în calitate de președinte.

„În aceste obiective mă voi sprijini pe lege, dar și pe toți oamenii buni. O să mă întrebați ce poate face un președinte? Un președinte onest, curajos și căruia îi pasă de oameni, poate face foarte multe”, a spus Maia Sandu.

Între timp, Partidul Șor a reclamat astăzi faptul că banca la care îi era deschis contul a reziliat unilateral contractul și refuză să-l deservească în continuare, în pofida unei hotărâri judecătorești. Formațiunea susține că nici alte bănci nu vor să încheie contract cu ea, fapt ce periclitează campania electorală a candidatei la fotoliul de președinte, Violeta Ivanov. Formațiunea susține că instituțiile statului abilitate nu iau măsurile de rigoare, fiindu-i astfel încălcate drepturile politice. 

„Se încalcă prevederile legale, ale constituției, legislației internaționale de către organele de stat. Se creează un precedent periculos în care un partid politic parlamentar nu-și poate desfășura activitatea, iar candidatul acestuia este pus în condiții inegale în campania pentru alegerile prezidențiale”, susține reprezentantul Violetei Ivanov la CEC, Dumitru Cazac. 

Amintim că pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie au fost înregistrați opt candidați, față de 12 la scrutinul precedent, din 2016. 

RăspundeRedirecționează

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău