Prezența deputatului Gațcan în plenul Legislativului a stârnit discuții în rândul deputaților din opoziție. Despre ce este vorba

  • 09 Iulie 2020 11:32
Prezența deputatului Gațcan în plenul Legislativului a stârnit discuții în rândul deputaților din opoziție. Despre ce este vorba

Deputatul Ștefan Gațcan și-a retras cererea de renunțare la mandatul de deputat, a anunțat președintele Comisiei Juridice, socialistul Vasile Bolea, în cadrul ședinței Parlamentului.

Prezența acestuia în plenul Legislativului a stârnit discuții în rândul deputaților din opoziție, care au solicitat lămuriri referitoare la decizia sa anterioară de a-și depune mandatul.

De asemenea, aceștia l-au întrebat pe deputat de ce nu stă în carantină, în condiția în care a revenit recent din România, iar legea stabilește un termen de 14 zile de autoizolare, la revenirea de peste hotare. Ștefan Gațcan nu a răspuns la nicio întrebare, iar în apărarea sa au sărit socialiștii și democrații.

Într-un mesaj pe Facebook, publicat înainte de ședința Parlamentului, Ștefan Gațcan a explicat că a revenit pentru a scoate din blocaj activitatea Legislativului și pentru a susține proiectele Guvernului privind majorarea salariilor medicilor. El scris că este în continuare deputat al fracțiunii PSRM, deși depusese anterior cerere de aderare la Grupul Pro Moldova. Totodată, acesta spune că își va depune mandatul ”când va fi momentul de plecat”. Deputatul mai afirmă că asupra sa nu s-ar fi făcut presiuni, dar că ar fi fost victima unor jocuri politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău