Pretendenții la funcția de președinte al Republicii Moldova fac promisiuni electorale și aduc acuzații taberei adverse

  • 06 Noiembrie 2020 12:42
Pretendenții la funcția de președinte al Republicii Moldova fac promisiuni electorale și aduc acuzații taberei adverse

Spiritele se agită în Republica Moldova cu zece zile înainte de cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial. Pretendenții la funcția de președinte al Republicii Moldova fac promisiuni electorale și aduc acuzații taberei adverse.

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate la alegerile prezidențiale, Maia Sandu îl acuză pe contracandidatul său Igor Dodon că ar pune la cale un nou furt al miliardului. Ea spune că va purta o luptă crâncenă împotriva hoților și corupției, dacă va fi aleasă președinte.

Tot de dragul banilor, Igor Dodon i-a dat undă verde lui Platon pentru o nouă hoție bancară de proporție. Pe 15 noiembrie îl dăm jos și începem să rezolvăm problemele adevărate ale țării, o să începem o luptă crâncenă împotriva tuturor bandiților și hoților. O să începem o luptă dură împotriva tuturor judecătorilor și procurorilor care îi protejează pe bandiți”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu mai spune că Igor Dodon, care este susținut de PSRM, a pornit și o întreagă campanie de minciună și calomnie la adresa sa. Ea s-a referit la faptul că la unele posturi de radio și de televiziune este difuzat un spot electoral al lui Dodon care are un mesaj calomnios și instigator la ură. În opinia reprezentanților PAS, difuzarea acestui spot ar fi ilegală. Ei spun că vor cere dreptul la replică și își vor apăra drepturile în judecată.

Staff-ul electoral al lui Igor Dodon a calificat aceste acuzații drept aberații electorale și i-a reproșat Maiei Sandu trecutul său politic în timpul guvernărilor când a avut loc ”furtul miliardului”.

Pe de altă parte, Igor Dodon și-a centrat mesajul pe faptul că ar fi majorat pensiile și a reparat drumuri. În emisiunea sa de pe Facebook, el a insinuat că o altă conducere ar genera haos și avut din nou un mesaj către diasporă, pe care a numit-o anterior „electorat paralel”.

Dacă o votați pe Maia Sandu, credeți că o sa fie Europa la noi acasă? Nu va fi nicio Europă. Nu vă supărați, totul va fi bine, veniți acasă. Maia Sandu nu poate crea Europa în Republica Moldova, pentru a schimba ceva trebuie să fie stabilitate, să construim drumuri, să ajutăm oamenii în crearea unei afaceri în propria localitate.”, a declarat Igor Dodon.

Maia Sandu și Igor Dodon se vor confrunta în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, după ce în primul tur candidata PAS a obținut 36, 2 la sută, iar candidatul declarat independent, dar susținut pe față de PSRM, a acumulat 32,6 % din sufragii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău