Presiunile internaționale în rezolvarea problemei nucleare iraniene ar putea avea succes

  • 02 Octombrie 2012 12:33
Presiunile internaționale în rezolvarea problemei nucleare iraniene ar putea avea succes

Statele Unite ale Americii considerã în continuare cã presiunile internaționale împotriva Iranului vor juca un rol pozitiv în rezolvarea problemei nucleare iraniene și vor submina economia acestei țãri, conform unei declarații fãcute de purtãtorul de cuvâ

Statele Unite ale Americii considerã în continuare cã presiunile internaționale împotriva Iranului vor juca un rol pozitiv în rezolvarea problemei nucleare iraniene și vor submina economia acestei țãri, conform unei declarații fãcute de purtãtorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Presa internaționalã a informat ieri cu privire la cãderea monedei iraniene, rialul, cu peste 13% în fața dolarului, în contextul sancțiunilor internaþionale severe. Departamentul de Stat a apreciat scãderea cursului valutar drept o consecințã a sancțiunilor occidentale în vigoare împotriva Teheranului.

Administrația americanã declarase anterior cã impune sancțiuni pentru a submina situația economicã a Iranului și pentru a preveni finanțarea dezvoltãrii nucleare și achiziționarea de materiale pentru producția de arme nucleare.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău