Președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

  • 20 Octombrie 2021 09:02
Președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit, marți, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, aflat într-o vizită la Kiev - transmite Cancelaria prezidențială ucraineană, scrie Rador.

Potrivit instituției, Zelenski și Austin au discutat despre aprofundarea cooperării dintre Ucraina și SUA în domeniul securității și apărării, asistența acordată Kievului în materie de securitate și situația din estul țării. În cadrul întâlnirii, președintele ucrainean a remarcat promptitudinea punerii în aplicare a deciziei SUA de a furniza Kievului o asistență suplimentară de securitate, în valoare de 60 de milioane de dolari.

Totodată, cei doi oficiali au abordat situația din Donbas și din regiunea Mării Negre, precum și din Marea Azov. "Șeful statului ucrainean a menționat că Ucraina încearcă să intensifice activitatea tuturor formatelor de negocieri, pentru a instaura pacea în est și a restabili suveranitatea și integritatea teritorială" - a subliniat Biroul Președintelui de la Kiev.

Zelenski și Lloyd au mai discutat despre măsurile pe care Ucraina le implemetează în conformitate cu standardele NATO, pentru a atinge criteriile de aderare la Alianță cât mai curând posibil. "În timpul întâlnirii, Volodimir Zelenski și Lloyd Austin au abordat problema securității energetice a Ucrainei și a Europei" - adaugă Serviciul de presă al cancelariei prezidențiale ucrainene. Lloyd Austin a reiterat sprijinul Statelor Unite în ceea ce privește independența și integritatea teritorială a Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău