Președintele Turciei a anunțat că Putin este interesat de o cooperare cu producătorul dronelor Bayraktar

  • 27 Iulie 12:34
Președintele Turciei a anunțat că Putin este interesat de o cooperare cu producătorul dronelor Bayraktar

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că președintele rus, Vladimir Putin, i-a comunicat că este interesat de o cooperare cu compania turcă Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.ȘBaykar, producătorul de drone Bayraktar, scrie Meduza, citat de Rador.

Potrivit CNN Turk, Erdogan a făcut o astfel de declarație la o reuniune a Comitetului Executiv Central al Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP). Potrivit lui Erdogan, Emiratele Arabe Unite s-au declarat interesate și ele de Bayraktar, oferindu-se să construiască pe teritoriul său o fabrică pentru producția de drone.

Vehiculele aeriene fără pilot Bayraktar-TB2 sunt utilizate intens de armata ucraineană, fapt care a provocat pagube semnificative în rândul trupelor ruse. Ministerul Apărării al Federației Ruse raportează în mod frecvent despre distrugerea unor astfel de drone. Ba mai mult, după cum a subliniat ''Proekt'', în rapoartele Ministerului rus al Apărării a fost menționată distrugerea a cu aproximativ 20 de drone Bayraktar mai mult decât s-ar afla în dotarea armatei ucrainene.

În urmă cu câteva săptămâni, au existat rapoarte potrivit cărora Rusia urma să cumpere drone din Iran. Oficiali din ambele țări neagă acest lucru, dar surse americane susțin că oficialii ruși au vizitat un aerodrom la sud de Teheran, în iunie și pe la începutul lunii iulie, unde li s-au prezentat modele de drone capabile să transporte rachete ghidate de mare precizie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău