Președintele țării care sfidează coronavirusul: "Mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi!" Bilanțul anunțat

  • 30 Martie 2020 16:58
Președintele țării care sfidează coronavirusul:

Pandemia de coronavirus a dus la măsuri extreme în majoritatea țărilor din lumea întreagă. Există însă și excepții, state în care restricțiile sunt foarte puține sau inexistente.

Coronavirus | Alexander Lukashenko a jucat hochei

Belarus este singura țară europeană în care campionatul de fotbal se joacă. Președintele Alexander Lukashenko a vrut să dea și un exemplu și a disputat în weekend un meci de hochei pe gheață la Minsk, la finalul cărui a afirmat că "sportul este cel mai bun antivirus", potrivit digisport.ro

"Mai bine să mori în picioare decât să trăiești în genunchi. Dacă mă poate împiedica ceva să joc hochei? Este posibil, însă de ce? Nu înțeleg. Nu există niciun virus aici. Vedeți, vreunul ?", a întrebat-o Lukashenko pe ziarista care l-a intervievat după joc, scrie Agerpres.

"Este un patinoar de hochei pe gheață. Este tot ceea ce e mai bun pentru sănătate. Nu există nimic mai bun decât sportul în aceste condiții și este cel mai bun antivirus", a adăugat președintele Belarusului.

 "Aici nu sunt virusuri. Aceasta este un frigider. Hocheiul pe gheață este un remediu antivirus", a mai afirmat președintele, potrivit The Guardian și Sport Mediaset.

Lukashenko a jucat, cu echipa prezidențială, împotriva unei echipe din regiunea Grodno. Președintele a reușit și un assist.

Coronavirus | Lukashenko a refuzat măsurile de izolare în Belarus

De la debutul crizei generate de pandemia de coronavirus, președintele Alexander Lukashenko, aflat în funcție din 1994, a refuzat măsuri de izolare, iar săptămâna trecută a denunțat o "psihoză", afirmând că panica este mai periculoasă decât virusul în sine.

Lukashenko a îndemnat populația țării sale să continue să muncească, să meargă la câmp, să conducă tractoarele - pe care țara sa le produce - întrucât "tractorul vindecă pe toată lumea".

“Coronavirusul este doar o nouă psihoză, de care vor profita unii oameni și care le va face rău altora. Lumea civilizată înnebunește.

Este o stupiditate totală să închizi granițele. Panica poate fi mai dăunătoare decât virusul în sine”, spunea Alexander Lukashenko săptămâna trecută.

Coronavirus | Bilanțul din Belarus

Belarus se numără printre puținele țări care nu au impus restricții pentru prevenirea propagării coronavirusului.

Până acum, s-au înregistrat în această țară 94 de cazuri de infectare cu COVID-19. Niciun deces nu a fost raportat.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău