Președintele și premierul României solicită Comisiei Europene să recomande statutul de țară candidată la aderarea la UE pentru R. Moldova

  • 01 Iunie 2022 10:10
Președintele și premierul României solicită Comisiei Europene să recomande statutul de țară candidată la aderarea la UE pentru R. Moldova

Președintele PNL, premierul României, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, marți, în marja Congresului Partidului Popular European de la Rotterdam, cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cărora le-a solicitat să sprijine parcursul european al Republicii Moldova. În mod particular, premierul României i-a solicitat șefei executivului european să recomande ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la aderarea la UE, transmite CaleaEuropeana.ro.

De altfel, potrivit sursei citate, liderul PNL s-a întâlnit la Rotterdam și cu președinta R. Moldova, Maia Sandu, cu care a discutat despre sprijinul României pentru R. Moldova încercarea de a obține statutul de stat candidat la UE.

Și președintele României, Klaus Iohannis, i-a îndemnat marți pe ceilalți lideri din Uniunea Europeană să transmită “un mesaj politic puternic de susținere” pentru Ucraina, Republica Moldova și Georgia.

Liderul de la Cotroceni a subliniat, în cadrul summitului special al Consiliului European, că este importantă să se răspundă “pozitiv cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, printr-un mesaj politic puternic de susținere”.

Prezentă la Congresul PPE de la Rotterdam, Maia Sandu și-a manifestat încrederea că familia popularilor europeni va putea ajuta R. Moldova să deschidă ușile către Uniunea Europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău