Președintele Senatului francez, Gerard Larcher: Ucraina, la fel ca Republica Moldova au văzut deschizându-se în fața lor, în mod irepresibil, un destin european

  • 10 Iulie 2022 09:22
Președintele Senatului francez, Gerard Larcher: Ucraina, la fel ca Republica Moldova au văzut deschizându-se în fața lor, în mod irepresibil, un destin european

Aflat în vizită la Kiev, președintele Senatului francez Gerard Larcher a pledat sâmbătă în fața Radei Supreme (parlamentul unicameral ucrainean) pentru ca țara să obțină "fără întârziere fructele concrete" ale statutului său de candidat la Uniunea Europeană, relatează Le Figaro. "Ucraina, la fel ca Republica Moldova au văzut deschizându-se în fața lor, în mod irepresibil, un destin european", a adăugat Larcher, care a adus un vibrant omagiu Ucrainei și conducătorilor acesteia.

"Senatul și numeroase alte parlamente naționale sunt alături de d-voastră în lunile care vin pentru a face ca acest statut de candidat să fie viabil și pentru ca până la decizia de aderare țara și poporul d-voastră să primească fără întârziere fructele concrete ale alăturării la Uniunea Europeană", s-a angajat președintele Senatului francez, care îl primise la începutul lunii iunie pe șeful Radei Supreme, Ruslan Stefanciuk, scrie Agerpres.

Ucraina și Republica Moldova au cerut aderarea la Uniunea Europeană după invazia rusă în Ucraina. Cei 27 de membri ai blocului comunitar le-au acceptat candidatura în 23 iunie.

"Suntem mândri că aceasta a putut să aibă loc sub președinția franceză a Uniunii Europene", a amintit Gerard Larcher

Procesul de aderare riscă să dureze mai mulți ani, în special din cauza criteriilor stricte privind statul de drept și economia țărilor candidate, comentează Le Figaro.

"Suntem și vom continua să fim alături de d-voastră, să vă ajutăm cât va fi necesar, în timp, la toate nivelurile, inclusiv militar", a mai asigurat Gerard Larcher într-un discurs transmis AFP.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău