Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu alături de alți șase lideri europeni

  • 24 Decembrie 2020 10:33
Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu alături de alți șase lideri europeni

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu alături de alți șase lideri europeni.

Președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei au transmis o declarație comună de susținere a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care urmează să fie astăzi învestită în funcție. În mesaj se subliniază că Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetățenii Republicii Moldova care așteaptă o agendă de reforme mai ambițioasă și legături mai strânse cu Uniunea Europeană.

"Noi, președinții României, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei și Slovaciei, o felicităm pe doamna Maia Sandu cu prilejul învestirii sale ca Președinte al Republicii Moldova. Maia Sandu a primit un mandat ferm de la cetățenii Republicii Moldova care așteaptă schimbări, o agendă de reforme mai ambițioasă, democrație și legături mai strânse cu Uniunea Europeană", se arată în declarația remisă AGERPRES de Administrația Prezidențială.

Cei șapte șefi de stat își exprimă sprijinul "deplin" pentru Maia Sandu și eforturile sale de a consolida implementarea reformelor, "pe baza valorilor democratice, libertăților fundamentale și a statului de drept".

"O susținem pe doamna președinte Maia Sandu în demersurile sale de a dezvolta în Republica Moldova un sistem democratic funcțional, care să reflecte voința cetățenilor Republicii Moldova. De asemenea, suntem dispuși să împărtășim din experiența noastră privind reformele și procesul de integrare europeană, demers care ar putea contribui la prosperitatea și bunăstarea Republicii Moldova pe calea sa către Uniunea Europeană", se subliniază în declarație.

Totodată, cei șapte președinți își reiterează sprijinul "ferm" pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și pentru "calea europeană" aleasă de cetățeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău