Președintele României a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

  • 14 Ianuarie 2020 12:42
Președintele României a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copii

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, marți, legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, informează Agerpres.

Legea prevede că "alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Cuantumurile alocației de stat pentru copii, prevăzute la alin. (1), se majorează anual prin hotărâre a Guvernului, mai prevede actul normativ.

Prezenta lege intră în vigoare la data de întâi a lunii următoare celei în care aceasta se publică în Monitorul Oficial al României.

Klaus Iohannis a anunțat, săptămâna trecută, că nu are motive să nu promulge această lege și a arătat că Guvernul trebuie să vină cu soluții.

"Vorbim despre niște sume care nu sunt prinse în buget și atunci Guvernul va trebui să vină cu soluții pentru a vedea cum se poate continua. (...) Există variante, cu siguranță, însă trebuie să fim foarte realiști. Prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului", preciza Iohannis.

Tot săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban a anunțat că va fi prorogat, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău