Președintele Igor Dodon, șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la memorialul „Eternitate”

  • 09 Mai 2020 09:52
Președintele Igor Dodon, șefa Legislativului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu au depus flori la memorialul „Eternitate”

Președintele Igor Dodon, însoțit de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, și premierul Ion Chicu, a depus sâmbătă dimineață flori la memorialul militar „Eternitate” din Chișinău.

Potrivit lui Igor Dodon, pe 9 ai 2020 se împlinesc 75 de ani de la Marea Victorie în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Potrivit președintelui Dodon, în acel război au participat peste 400 de mii de moldoveni dintre care circa 100 de mii și-au pierdut viața.

„Să ținem minte, să nu uităm despre faptele eroice ale părinților și buneilor noștri”, a afirmat Igor Dodon.

Amintim că în Republica Moldova 9 mai este considerată oficial și Ziua victoriei asupra fascismului, și Ziua Europei. Totuși, unele forțe politice se opun celei de-a doua semnificații. În 2017, când Parlamentul a votat pentru declararea zilei de 9 mai ca Zi a Europei, Igor Dodon, a refuzat să promulge legea respectivă, deși constituția îl oblige să facă acest lucru. Legea a intrat în vigoare abia în 2018, după ce președintele Dodon a fost suspendat temporar de către Curtea Constituțională, iar legea respectivă, împreună cu alte câteva, a fost promulgată de către președintele de atunci al Legislativului, Andrian Candu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău