Președintele Igor Dodon este acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

  • 23 Martie 2017 17:04
Președintele Igor Dodon este acuzat de fraudarea alegerilor la Ungheni

La trei luni de la învestirea președintelui țării, veterani ai războiului de la Nistru și membri ai Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” îl acuză pe Igor Dodon de fraudarea alegerilor în raionul Ungheni, prin coruperea alegătorilor.

Aceștia probează acuzațiile pe care le lansează prezentând „carnetul de lucru” a liderului socialiștilor de la Ungheni care ar conține nume, semnături și sumele de bani pe care le-ar fi primit alegătorii din zonă pentru susținerea candidatului PSRM la alegerile prezidențiale.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 „Tiras – Tighina”, Anatolie Caraman, a spus că a găsit agenda respectivă în cutia sa poștală și că o va preda organelor de anchetă ca pornească o urmărire penală.

„Igor Dodon spune că a câștigat cinstit alegerile pentru funcția de președinte a Republicii Moldova. Dar nu este așa. El a corupt cetățenii. Avem dovada dintr-un singur raion. Dar ce s-a întâmplat în celelalte raioane? Procuratura Generală trebuie să se autosesizeze și să deschidă dosar penal, să ancheteze de unde au luat socialiștii respectivii banii, deoarece în rapoartele financiare depuse la CEC cheltuielile date nu sunt incluse”, a declarat Anatolie Caraman.

El a mai spus că în agendă sunt trecute și nume ale unor jurnaliști locali, care au fost plătiți să meargă la diferite evenimente organizate de formațiune și să publice materiale în ziarele pentru care lucrează.

În cadrul aceleași conferințe de presă, fruntașii Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP) a anunțat organizarea unui marș al tricolorului, duminică 26 martie, pentru marcarea a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Principatele Române, din 27 martie 1918. După marș, în Piața Marii Adunări Naționale, vor fi distribuite panglici tricolore, va fi organizat un miting, în cadrul căruia vor fi rostite discursuri, ulterior va avea loc un concert susținut de interpreți autohtoni și colective artistice. Luni, 27 martie, membrii ODIP vor merge în satul Ulmu, raionul Ialoveni, unde la gimnaziul din localitate va fi dezvelit bustul scriitorului român Mihai Eminescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
11

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău