Președintele german sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, aflat în vizită la Kiev

  • 29 Mai 2018 18:17
Președintele german sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, aflat în vizită la Kiev

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, și-a exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială a Ucrainei după o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, marți la Kiev, informează dpa.

"Securitatea și integritatea teritorială a Ucrainei sunt aproape de inimile noastre", a declarat Steinmeier după întâlnirea de la reședința prezidențială, Palatul Mariinski.

Acordul de pace din 2015 a fost până acum singurul mod de "a progresa, pas cu pas", a adăugat Steinmeier.

Cei doi lideri urmau să discute despre pașii Ucrainei de continuare a integrării cu Uniunea Europeana și eforturile de a pune capăt mai multor ani de conflict între armata ucraineană și grupurile de rebeli proruși din estul Ucrainei.

Steinmeier a depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, la începutul vizitei sale de două zile în capitala ucraineană.

El urmează de asemenea să poarte discuții cu prim-ministrul ucrainean, Volodîmir Groisman, și se va întâlni cu profesori și studenți la limba germană la Kiev și în orașul Lvov.

Berlinul a fost unul dintre cei mai puternici susținători ai sancțiunilor din ultimii ani pentru a face presiuni asupra Rusiei să înapoieze Ucrainei regiunea sudică Crimeea și să pună capăt conflictului din estul Ucrainei.

Dar Germania are de asemenea interese economice și a dat aprobarea finală extinderii unei conducte pentru transportul gazelor naturale din Rusia direct în Germania.

Ucraina a contestat acest proiect, considerând că subminează sancțiunile. Lucrările de extindere a gazoductului au început în aceasta lună.

Pentru a-și arăta sprijinul față de Kiev, Steinmeier s-a întâlnit cu Poroșenko luna trecută la Berlin pentru discuții axate pe eforturile de restabilire a păcii în estul Ucrainei. Ministrul german pentru afaceri economice și energie, Peter Altmaier, a vizitat de asemenea Ucraina în aceasta lună și a asigurat că Germania se bazează în continuare pe Ucraina pentru transportul gazelor.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău