Președintele german face apel la instituirea unui tribunal pentru crime de război împotriva lui Putin și Lavrov (Der Spiegel)

  • 08 Aprilie 2022 12:44
Președintele german face apel la instituirea unui tribunal pentru crime de război împotriva lui Putin și Lavrov (Der Spiegel)

Președintele german, Frank-Walter Steinmeier, face apel la instituirea unui tribunal pentru crime de război împotriva președintelui Vladimir Putin și a minitrului de externe rus, Serghei Lavrov, potrivit publicației germane Der Spiegel, citat de Rador.

"Oricine are resposabilitatea pentru aceste crime va trebui să se justifice", a declarat Steinmeier într-un interviu pentru Der Spiegel. "Inclusiv soldați. Inclusiv comandanți militari. Și, bineînțeles, și cei care au răspunderea politică", a subliniat președintele german. Ucraina acuză Rusia de genocid și crime de război.

Kremlinul a afirmat, joi, că acuzațiile occidentale conform cărora forțele ruse au executat civili în orașul ucrainean Bucea reprezintă un "fals monstruos", menit să discrediteze armata rusă și să justifice noile sancțiuni occidentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău