Președintele Franței va acorda cetățenia franceză unui imigrant care a salvat un copil în Paris (video)

  • 28 Mai 2018 13:25
Președintele Franței va acorda cetățenia franceză unui imigrant care a salvat un copil în Paris (video)

Un imigrant din Franța, supranumit "Spiderman al Parisului", s-a întâlnit luni cu președintele țării, Emmanuel Macron, după o operațiune remarcabilă de salvare în timpul weekendului.

Imaginile video publicate pe media sociale îl arată pe Mamoudou Gassama - care provine din Mali și trăiește ilegal în Franța de numai câteva luni, după cum susțin organizațiile pentru drepturile omului - escaladând cu viteză fațada unui bloc de apartamente pentru a salva un copilaș de numai câțiva anișori, agățat de balustrada unui balcon la etajul al patrulea, atârnând în afară.  

Imigrantul de 22 de ani a fost felicitat și ovaționat de trecători pentru actul său de bravură, iar activiștii pentru drepturile omului au cerut pentru el dreptul de a locui și trăi în Franța.
 
„Mamoudou Gassama ne reamintește că imigranții ilegali sunt oameni cu un curaj imens, pe care și l-au dovedit în timpul periculoasei lor călătorii spre Europa și pe care continuă să îl manifeste și aici", a declarat organizația antirasism SOS Racisme. 
 
Potrivit informațiilor, sâmbătă, la orele 20, ora locală, pompierii din Paris au fost chemați la un bloc de apartamente din nordul capitalei franceze, unde fusese raportat că un copil de 4 ani stă atârnat în afara balconului locuinței părinților săi. Când au ajuns pompierii la locul incidentului, l-au găsit pe copil salvat deja de Mamoudou Gassama. Operațiunea de salvare a copilului a durat numai 30 de secunde, după cum reiese și din înregistrările video.
 
„Am văzut o mulțime de oameni țipând și mașinile claxonând. Când am văzut despre ce este vorba, m-am cățărat pe balcoane și, mulțumesc lui Dumnezeu, am salvat copilul. Am fost speriat după ce l-am salvat. Am intrat în casă, am început să tremur și nu mai puteam să stau în picioare, trebuia să mă așez", povestește Mamoudou Gassama.
 
Potrivit primelor cercetări, copilașul era singur acasă, iar autoritățile franceze l-au reținut ulterior pe tatăl minorului. Mama copilului nu se afla în Paris în momentul incidentului.
 
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și un purtător de cuvânt al guvernului i-au adus un omagiu lui Gassama pentru gestul lui extraordinar. Tânărul imigrant s-a întâlnit luni dimineață cu președintele francez, Emmanuel Macron, care l-a felicitat pe Mamoudou Gassama și a anunțat că aceasta va primi cetățenia franceză și va fi integrat într-o brigadă de pompieri. 

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău