Președintele FMH: „2 medalii de aur, 3 medalii de argint și 1 medalie de bronz ne-au făcut să ne poziționăm pe un loc destul de înalt printre federațiile europene”

  • 11 Aprilie 2021 15:00
Președintele FMH: „2 medalii de aur, 3 medalii de argint și 1 medalie de bronz ne-au făcut să ne poziționăm pe un loc destul de înalt printre federațiile europene”

Președintele Federației Moldovenești de Haltere (FMH), Antonio Conflitti, se declară mulțumit de evoluția halterofililor moldoveni la campionatele europene de seniori care se încheie duminică, 11 aprilie, la Moscova.

Aceasta afirmă că sportivii noștri au obținut rezultate excelente, având în vedere faptul că de 5 ani ei nu au luat medalii la o competiție de un asemenea rang mai ales că este luată în calcul pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

2 medalii de aur, 3 medalii de argint și 1 medalie de bronz, ne-au făcut să ne poziționăm pe un loc destul de înalt printre federațiile europene și confirmă că halterofilia se numără printre cele mai importante discipline sportive din Republica Moldova”, a scris Antonio Conflitti pe contul său de Facebook.

Totodată, președintele FMH s-a referit la anumite ”fapte bizare” în timpul competiției din capitala Rusiei. Astfel, ”... toți sportivii moldoveni, indiferenți de poziția lor obținută, au fost supuși unor teste de dopaj, în timp ce sportivii din alte federații nu au fost selectați pentru controale, în ciuda faptului că obținut locuri importante sau chiar medalii. Aceste lucruri nu ne sperie, nu ne temem de controale, dar am dori să vedem o egalitate echitabilă în aplicarea lor”, a mai scris șeful forului național de haltere.

Amintim că halterofilii moldoveni au cucerit 6 medalii la campionatele europene de la Moscova, prin Elena Cîlcic (cat.87 kg; una de aur, una de argint și una de bronz), Marin Robu (cat.73 kg; două de argint) și Daniel Lungu (cat.55 kg; una de aur).

Cu aceste rezultate, Rep. Moldova a ocupat locul 11 în clasamentul pe medalii. La competiția găzduită de Moscova au participat 315 sportivi din 38 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău