Președintele Conferinței de la Munchen, învinuit de acțiuni împotriva Ucrainei

  • 18 Februarie 2020 10:28
Președintele Conferinței de la Munchen, învinuit de acțiuni împotriva Ucrainei

Wolfgang Ischinger, președintele Conferinței de Securitate de la Munchen, a nimerit în baza de date a site-ului mirotvorets.center, informează strana.ua.

Diplomatul german și-a pus semnătura pe actul cunoscut drept „12 pași spre o securitate mai mare în Ucraina și Regiunea Euroatlantică”. Documentul a fost întocmit de foști oficiali și experți ruși, americani și europeni, însă a stârnit controverse. Ministerul de Externe de la Kiev a anunțat că tezele expuse în acest document nu coincid cu poziția oficială a Ucrainei. Raportul a fost publicat pe site-ul conferinței pe 14 februarie, după care a fost șters, apoi a fost republicat.

Potrivit site-ului mirotvorets.center, documentul propune relansarea colaborării dintre Occident și  Rusia fără a condiționa eliberarea Crimeii. La fel, este posibilă scoaterea sancțiunilor impuse Rusiei și apropierea Moscovei de Uniunea Europeană. Planul prevede crearea unui dialog incluziv la nivel național pe subiectul identității, care va lua în calcul și viziunile Rusiei.

Sursa:strana.ua

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău