Președintele chinez către Putin: Toate părțile trebuie să conlucreze pentru soluționarea crizei din Ucraina

  • 15 Iunie 2022 15:04
Președintele chinez către Putin: Toate părțile trebuie să conlucreze pentru soluționarea crizei din Ucraina

Președintele chinez Xi Jinping i-a spus omologului său rus Vladimir Putin, miercuri, în timpul unei discuții la telefon, că toate părțile ar trebui să conlucreze pentru soluționarea crizei din Ucraina "într-un mod responsabil", informează Reuters, citând postul de televiziune de stat chinez CCTV.

China a refuzat să condamne acțiunile Rusiei în Ucraina sau să le califice drept invazie și a îndemnat la negocierea unei soluții, scrie Agerpres.

În timpul discuției lor telefonice, Xi a reiterat dorința Chinei de a ajuta la soluționarea crizei.

China și Rusia au devenit tot mai apropiate în ultimii ani, iar în februarie Vladimir Putin și Xi Jinping s-au angajat într-un amplu parteneriat strategic menit să contracareze influența SUA și au declarat că țările lor nu au "nicio zonă de cooperare interzisă".

Vineri, Rusia și China au inaugurat un nou pod de trecere a frontierei în Extremul Orient, care să întărească, după cum speră ele, comerțul bilateral, în condițiile în care Rusia este puternic afectată de amplele sancțiuni impuse de Occident ca urmare a acțiunilor sale în Ucraina.

Pe 24 februarie, Rusia a lansat o agresiune militară neprovocată și nejustificată contra Ucrainei. Moscova susține că este vorba despre o ''operațiune militară specială de denazificare'' a țării vecine și de protejare a comunității rusofone din estul Ucrainei

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău