Președintele CEC din Belarus a recunoscut că videoclipul Svetlanei Tihanovskaya a fost făcut în biroul său

  • 15 August 2020 14:36
Președintele CEC din Belarus a recunoscut că videoclipul Svetlanei Tihanovskaya a fost făcut în biroul său

Președintele Comisiei Electorale din Belarus, Lidia Ermoșina, a recunoscut că videoclipul Svetlanei Tihanovskaya, prin care cerea belorușilor să nu mai meargă la proteste, a fost înregistrat în biroul ei.

„Aceasta este canapeaua mea. Ea (Tihanovskaya) a înregistrat acest mesaj fără mine”, a declarat Ermoșina pentru publicația Komsomoliskaia Pravda din Belarus, potrivit TVR MOLDOVA

Întrebată de ce nu se afla în acel moment în biroul său, președinta CEC spune că „doi ofițeri de ordine, de rang înalt, au dorit să se întâlnească cu Tihanovskaya. Ermoșina spune că doar i-au prezentat, iar Tihanovskaya a rămas cu avocatul său și cu cei doi ofițeri de ordine, iar ea a plecat din birou.
 
Amintim că la 11 august, a doua zi după alegerile din Belarus, în urma cărora a fost declarat câștigător Alexandr Lukașenko, în mediul online a apărut un videp cu  principala contracandidată a lui Lukașenko, Svetlana Tihanovskaya, care s-a refugiat în Lituania. Aceasta citea un mesaj de pe o foaie, îndemnând protestatarii să renunțe la manifestări. Ulterior, au apărt poze care demonstrau că, înregistrarea ar fi fost făcută în biroul președintei CEC din Belarus, cel mai probabil, cu o zi înainte ca Tihanovskaya să se refugieze în Lituania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău