Președintele ales al Ucrainei, Zelenski, sfătuit să nu participe la întâlniri tête-à-tête cu Putin

  • 24 Aprilie 2019 11:25
Președintele ales al Ucrainei, Zelenski, sfătuit să nu participe la întâlniri tête-à-tête cu Putin

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Ucraina, Volodimir Zelenski, nu trebuie să negocieze cu reprezentanții autoproclamatelor republici populare din Donbas, iar negocierile cu președintele rus, Vladimir Putin, trebuie să se desfășoare numai prin intermediul unui proces de mediere cu implicarea țărilor occidentale influente - consideră Ivan Aparșin, consilierul militar al lui Zelenski, responsabil de domeniul securității și al apărării.

„Nu putem fi lăsați singuri cu Federația Rusă, pentru că, într-o astfel de situație, nu vom rezolva problema. Și niciodată nu voi susține ideea ca noul președinte al Ucrainei să stea la masa negocierilor cu așa-numitele republici autoproclamate Donețk și Luhansk" - a explicat Aparșin.

Potrivit consilierului celui care a câștigat prezidențialele din Ucraina, discuțiile Zelenski-Putin ar trebui să aibă loc în prezența reprezentanților Statelor Unite și ai Marii Britanii.

„Nu l-aș sfătui pe președintele Ucrainei să se întâlnească cu Putin în formatul tête-à-tête . Nu cred că Putin ne va garanta ceva. Nu am încredere în Putin. Aș crede doar dacă în formatul negocierilor vor fi implicate țări puternice, cu care Putin nu se va putea juca" - a adăugat Ivan Aparșin.

Președintele ales al Ucrainei, conform consilierului militar, Volodimir Zelenski își dorește să rezolve problema războiului din Donbas, însă doar în condiții favorabile Kievului.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău