Președinta Parlamentului European, în vizită la Kiev pentru a sărbători Ziua Europei

  • 09 Mai 14:22
Președinta Parlamentului European, în vizită la Kiev pentru a sărbători Ziua Europei

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, s-a deplasat joi la Kiev pentru a sărbători Ziua Europei în capitala Ucrainei, care este marcată în fiecare an pe 9 mai, informează EFE, citat de Agerpres.

"Din nou în țara oamenilor curajoși. La Kiev de Ziua Europei", a scris Metsola pe contul ei de socializare de pe platforma X, unde a publicat și un videoclip cu sosirea ei cu trenul în capitala Ucrainei unde a fost primită pe peron de șeful Radei Supreme (Parlamentul), Ruslan Stefanciuk, notează sursa.

"Astăzi, Ucraina sărbătorește Ziua Europei. Țara noastră își demonstrează zilnic angajamentul față de idealurile și valorile democrației", a scris Stefanciuk, care s-a declarat "încântat" să o primească pe Metsola și a reamintit sprijinul constant pe care l-a primit Ucraina din partea Parlamentului European.

De anul trecut, Ucraina sărbătorește pe 9 mai Ziua Europei. Până atunci, la această dată era sărbătorită Ziua Victoriei împotriva nazismului, așa cum o făcea Uniunea Sovietică și cum Rusia continuă să facă.

În această schimbare de date menită să o îndepărteze de Rusia și să o alinieze cu UE, Ucraina a mutat aniversarea victoriei asupra nazismului pe 8 mai, în aceeași zi în care este sărbătorită în UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău