Președinta Maia Sandu la Festivalul iProsop: „Vă mulțumesc pentru consecvența cu care păstrați valorile și reînviați tradițiile” (VIDEO)

  • 13 Iunie 2022 15:29
Președinta Maia Sandu la Festivalul iProsop: „Vă mulțumesc pentru consecvența cu care păstrați valorile și reînviați tradițiile” (VIDEO)

Președinta Maia Sandu a mers duminică, 12 iunie, în satul Selemet din raionul Cimișlia, unde a participat la tradiționalul Festival iProsop. În cadrul activităților de la Selemet, șefa statului a admirat lucrările meșterilor populari și portul național al participanților, s-a prins în horă cu membrii colectivelor artistice care au venit la festival din toată țara și a gustat din bunătățile oferite generos de pământul nostru, potrivit unui comunicat al Președinției.

„Oameni luminoși cu inima mare, oameni care-și iubesc țara si-și cinstesc tradițiile - sunt oamenii pe care i-am întâlnit la cea de-a patra ediție a Festivalului iProsop”, a scris pe pagina sa de Facebook președinta Maia Sandu.

De pe scena festivalului, Maia Sandu i-a felicitat pe locuitorii satului Selemet pentru „ideea de a celebra prosopul țesut manual - o piesă de rezistență a patrimoniului nostru național, creată cu grijă de mamele și bunicile noastre și care se găsește la loc de cinste în orice casă din Moldova”, se mai arată în comunicat. „Vă mulțumesc pentru consecvența cu care păstrați valorile și reînviați tradițiile, contribuind la unitatea țării noastre și făcând-o mai cunoscută în lume”, a spus Maia Sandu în adresarea sa către organizatorii și oaspeții evenimentului.

„Frumoasa zi de Duminica Mare din acest an este, înainte de toate, despre pace și bună înțelegere. Pace și liniște vă doresc tuturor, pace pentru Moldova și pentru întreaga lume”, le-a urat președinta Maia Sandu participanților la iProsop-2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău