Președinta Maia Sandu: Instituțiile statului sunt mobilizate. R. Moldova este gata să sprijine cetățenii ucraineni care vor avea nevoie de ajutor

  • 22 Februarie 2022 14:58
Președinta Maia Sandu: Instituțiile statului sunt mobilizate. R. Moldova este gata să sprijine cetățenii ucraineni care vor avea nevoie de ajutor

Președinta Maia Sandu a condamnat astăzi din nou intensificarea tensiunilor din estul Ucrainei după recunoașterea de către Federația Rusă a celor două regiuni separatiste – Donețk și Lugansk. Într-un mesaj adresat cetățenilor, șefa statului a calificat decizia Moscovei drept „acțiuni ostile” față de Ucraina și a reiterat susținerea Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a vecinului său din Est.

Totodată, Maia Sandu a vorbit despre necesitatea păstrării unității în Republica Moldova și a îndemnat oamenii să nu se lase manipulați de informațiile false care se vor intensifica în perioada următoare.

În context, ea le-a cerut instituțiilor responsabile să monitorizeze atent sursele de știri false, instigare la ură și propagandă, și să ia măsuri ca să prevină astfel de fenomene.

Maia Sandu a mai declarat că instituțiile statului sunt mobilizate, Republica Moldova este gata să sprijine cetățenii ucraineni care vor avea nevoie de ajutor și a îndemnat cetățenii moldoveni să se abțină de la călătorii în regiunea de est a Ucrainei.

Potrivit Maiei Sandu, evoluțiile din Ucraina vor influența și mersul lucrurilor în Republica Moldova, reafirmând angajamentul pentru oferirea unui viitor european cetățenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău