Președinta Maia Sandu, de Ziua Suveranității Republicii Moldova: „Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării”

  • 23 Iunie 10:34
Președinta Maia Sandu, de Ziua Suveranității Republicii Moldova: „Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării”

În ziua de 23 iunie 1990, deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești au adoptat Declarația de Suveranitate - documentul care ne-a deschis calea spre independență, democrație și stat de drept.

Șefa statului a menționat în mesajul său că, de atunci și până acum, țara noastră a avut un drum plin de dificultăți. Cu toate acestea, peste 34 de ani, Republica Moldova rămâne o țară pașnică și democratică, în care poporul este suveran și decide soarta țării.

„Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării pentru deceniile care urmează - dacă sprijină aderarea Moldovei la Uniunea Europeană. Am învățat, în anii de independență, că democrația și libertatea nu sunt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate, în fiecare zi, dacă vrem să ne construim o viață pașnică și prosperă, aici, la noi acasă, și să lăsăm moștenire copiilor o țară liberă, independentă și protejată”, a punctat Președinta Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0 m/s
Mon
23
Tue
26
Wed
26
Thu
25
Fri
22
Arhivă Radio Chișinău