Președinta Maia Sandu convoacă astăzi, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate

  • 20 Martie 2023 08:00
Președinta Maia Sandu convoacă astăzi, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate

Președinta Maia Sandu va convoca astăzi, 20 martie, Consiliul Suprem de Securitate în legătură cu situația critică și excepțională din justiție, trasnmite Radio Chișinău.

Decizia vine în contextul în care, vineri, Adunarea Generală a Judecătorilor a amânat numirea membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În aceste condiții, șefa statului a venit cu un mesaj în care se arată dezamăgită de faptul că judecătorii au decis totuși să blocheze curățarea justiției și să pună în continuare piedici în calea restaurării dreptății în Rep. Moldova, după cum a relatat administrația prezidențială.

Maia Sandu spune că sistemul opune rezistență reformei demarate de guvernarea PAS, însă procesul de evaluare extraordinară nu va fi stopat.

Ea a declarat în cadrul unei emisiuni la postul public național de televiziune că în pofida rezistenței judecătorilor, guvernarea nu renunță la reformă și la ideea evaluării extraordinare a magistraților, pentru a curăța sistemul de elemente corupte.

Amintim că președinta Maia Sandu a avut un discurs vineri în fața deputaților în care a cerut Parlamentului și Guvernului să înființeze Curtea Anticorupție, o instanță specializată care să investigheze cazurile de corupție mare și de corupție din sistemul de justiție.

Potrivit anunțului Președinției, ședința CSS este programată pentru ora 14.00.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău