Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru evaluare externă extraordinară a Curții Supreme de Justiție / VIDEO

  • 28 Noiembrie 2023 17:30
Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru evaluare externă extraordinară a Curții Supreme de Justiție / VIDEO

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei pentru evaluarea externă a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău.

Discuțiile au vizat angajamentele Republicii Moldova privind reforma justiției, în contextul aderării la Uniunea Europeană și realizarea recomandărilor Comisiei UE legate de procesul de evaluare externă extraordinară. 

În cadrul ședinței s-a vorbit despre acțiunile întreprinse până acum în domeniul reformei justiției și provocările întâlnite în procesul de evaluare a candidaților la CSJ. De asemenea, s-a discutat despre necesitatea respectării graficului convenit cu UE pentru finalizarea exercițiului de testare a integrității judecătorilor. 

Șefa statului a subliniat că această evaluare este foarte importantă - de rezultatele acesteia depinde dacă cetățenii își vor recăpăta încrederea în instituțiile de drept și în eforturile autorităților de a combate corupția.

Comisia vetting a început ieri audierea judecătorilor Curții Supreme de Justiție (CSJ) și a candidaților pentru aceste posturi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău