Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va participa la Reuniunea președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din UE

  • 18 Septembrie 2023 11:16
Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va participa la Reuniunea președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din UE

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va participa la Reuniunea președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul se va desfășura în perioada 17-18 septembrie, în Spania, transmite Serviciul de presă al legislativului.

Președinți ai Comisiilor pentru afaceri europene din țările membre și cele candidate la aderare la Uniunea Europeană, reprezentanți ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene vor discuta la Madrid diverse aspecte ale agendei europene, provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, prioritățile Președinției spaniole a Consiliului UE și viitorul Ucrainei în Europa. Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, va susține un discurs în cadrul sesiunii în care va fi abordat subiectul care vizează Ucraina.

În contextul evenimentului, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană are planificate întrevederi bilaterale cu mai mulți oficiali și omologi de-ai săi din diferite țări.

COSAC este un forum înființat în 1989, pentru cooperare, schimb de informație și bune practici dintre parlamentele naționale ale statelor membre UE și Parlamentul European. Obiectivul COSAC este de a facilita discuțiile dintre deputații din parlamentele naționale și europarlamentari cu privire la aspectele practice ale controlului parlamentar al afacerilor europene.

Reuniunile președinților conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană sunt organizate semestrial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău