Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vizită oficială în Republica Moldova

  • 10 Octombrie 08:00
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vizită oficială în Republica Moldova

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, întreprinde o vizită de lucru la Chișinău, unde urmează să aibă o întrevedere cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

După întrevedere, Maia Sandu și Ursula von der Leyen vor susține o conferință de presă comună.

Potrivit unor surse, Ursula von der Leyen, ar urma să prezinte la Chișinău un nou instrument de asistență financiară pentru Republica Moldova.

Este vorba despre Mecanismul de Reformă și Creștere, folosit deja de UE pentru a stimula transformările din țările din Vestul Balcanilor. Pentru Balcanii de Vest, instrumentul cuprinde fonduri de 6 miliarde de euro pentru anii 2024-2027, dar nu este limpede care este suma prevăzută pentru Republica Moldova.

Vizita care, are loc doar cu 10 zile înainte de alegerile prezidențiale la care Maia Sandu candidează pentru un nou mandat și de referendumul pro-european, subliniază relația tot mai apropiată între Chișinău și Bruxelles, potrivit comunicatului președinției Republicii Moldova.

Amintim că Republica Moldova este țară candidată la UE din 2022 și a început în acest an negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
20
Sat
14
Sun
12
Mon
13
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău