Presa italiană, furioasă după eliminarea campioanei europene en-titre în optimi la Euro 2024: „o rușine, un eșec național și un naufragiu”

  • 30 Iunie 14:57
Presa italiană, furioasă după eliminarea campioanei europene en-titre în optimi la Euro 2024: „o rușine, un eșec național și un naufragiu”

Eliminarea Italiei, campioana europeană în exercițiu, în optimile de finală ale Euro-2024, sâmbătă, în fața Elveției, nu a fost o surpriză pentru presa italiană, care a descris-o drept „o rușine”, „un eșec național” și „un naufragiu”.

„O rușine”, titra Corriere dello Sport, cu o fotografie a unui jucător al Nazionale la pământ, cu mâinile pe față, potrivit News.ro.

La Berlin, Azzurri au atins fundul sacului, este un dezastru italian”, scrie cotidianul după înfrângerea cu 2-0 în fața Elveției pe Stadionul Olimpic din Berlin.

Am fost incapabili să jucăm fotbal și (antrenorul Luciano) Spalletti este principalul responsabil pentru această nenorocire”, a scris Corriere dello Sport.

„Tuttosport” a adăugat: „Elveția ne-a dat o lecție și întregul sistem trebuie reconstruit”.

Acesta a fost și sentimentul cotidianului La Gazzetta dello Sport, care a scris pe prima pagină că „totul trebuie refăcut”, după „o nouă pagină neagră pentru fotbalul nostru”.

Timpul scuzelor a trecut: fără joc, fără caracter, fără idei, fără o sclipire de onoare, fără scuze, Italia, după ce a ratat calificarea la ultimele două Cupe Mondiale, a părăsit Euro umilită de adversarii săi și contestată de tifoși”, a scris cotidianul italian.

În patru meciuri (ale acestui Euro), dacă excludem primele treizeci de minute împotriva Albaniei (victorie cu 2-1, n.r.), Italia nu a arătat nimic din ceea ce se aștepta de la ea”, a continuat editorialistul celui mai bine vândut cotidian sportiv din Italia.

Pentru La Gazzetta dello Sport, care indică „multe probleme structurale care explică acest dezastru național”, Spalletti, sosit în august pentru a-l înlocui de urgență pe Roberto Mancini, este și el de vină.

El nu a reușit să dea o formă tehnică naționalei, așa cum nu a reușit să dea jucătorilor pe care i-a ales determinarea și dorința de a lupta”, deplânge cotidianul.

Presa generalistă a preluat, de asemenea, ceea ce Corriere della Sera a descris drept un „dezastru tehnic, tactic și de personalitate”. 

Am căzut în lumea a treia a fotbalului, după două Cupe Mondiale ratate, pe care le-am văzut la televizor, și acest Campionat European fără glorie în care nu am putut decât să învingem Albania. Între timp, a fost noaptea de pe Wembley, o noapte de care să ne agățăm, un fulger în deșert”, continuă cotidianul.

Dezastrul Italiei” a titrat cotidianul roman Il Messaggero.

Azzurri: nici măcar iluzia de a exista”, adaugă La Reppublica.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:21 %
Vint:4,63 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău