Presa grecească: Ucrainenii încearcă să importe energie electrică din România. Restabilirea alimentării cu curent electric a Kievului, ”aproape completă”

  • 28 Noiembrie 2022 09:16
Presa grecească: Ucrainenii încearcă să importe energie electrică din România. Restabilirea alimentării cu curent electric a Kievului, ”aproape completă”

„Aproape completă” este restabilirea alimentării cu energie electrică, apă și căldură, precum și a telecomunicațiilor mobile la Kiev, conform celor transmise de administrația militară a capitalei ucrainene pe Telegram, scrie publicația grecească Proto Thema, citată de Rador.

„În dimineața zilei de duminică, 27 noiembrie, majoritatea locuitorilor orașului au lumină și ne îndreptăm spre stabilizare, fără întreruperi de urgență”, se arată în informarea respectivă.

„Totul datorită alimentării constante, restabilite și a consumului redus de energie electrică de către consumatori. La nivelul capitalei, alimentarea cu apă, furnizarea de căldură, comunicațiile – totul funcționează normal. E posibil să existe doar situații de urgență locale”, a adăugat administrația militară.

Între timp, potrivit Ukrinform, Compania de Energie a Ucrainei (EKU) plănuiește să efectueze un import de probă de energie electrică din România, după cum a anunțat directorul general Vitali Butenko, afirmând că „am început, într-adevăr, importul de probă de energie electrică din Europa. De asemenea, plănuim să facem o nouă probă din România (pentru că precedentele au fost din Slovacia) pentru a ne asigura că importul este posibil din punct de vedere tehnic”.

El a mai explicat că aprovizionările cu energie electrică din Europa, pe care EKU le-a realizat deja, nu sunt în scop comercial, ci de probă. „Sunt necesare pentru a confirma capacitatea tehnică a sistemului energetic de a efectua importuri în caz de nevoie”, a menționat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău