Premierul Ungariei Viktor Orban va efectua o vizită la Chișinău

  • 12 Martie 2020 08:18
Premierul Ungariei Viktor Orban va efectua o vizită la Chișinău

Premierul Ungariei Viktor Orban va efectua astăzi o vizită la Chișinău în cadrul căreia urmează a fi semnată și o declarație privind parteneriatul strategic între Rep. Moldova și Ungaria. După cum anunța anterior președintele Igor Dodon, oficialul ungar va fi însoțit de un grup de agenți economici, iar Budapesta ar putea să ofere și un credit de 100 de milioane de euro pentru agenții economici care vor să dezvolte afaceri în Republica Moldova.

Mai multe străzi din centrul capitalei urmează a fi blocate, iar pe cele din proximitate traficul va fi restricționat pe durata vizitei.

Amintim că în luna februarie, ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a efectuat o vizită la Chișinău, urmată de o deplasare de răspuns a șefului diplomației moldovenești, Aureliu Ciocoi la Budapesta.

Totuși Experții observă că Igor Dodon calcă pe urmele fostului președinte comunist Vladimir Voronin și pune accentul pe relația cu Ungaria, însă această mișcare demonstrează și mai mult izolarea internațională a puterii de la Chișinău. El caută susținere din partea unor lideri autoritari și populiști, cum ar fi Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan sau Viktor Orban a cărui formațiune, Fidesz, a fost suspendată din Partidul Popular European, din cauza derapajelor antidemocratice, mai consideră experții.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău