Premierul rus Dmitri Medvedev anunță investiția de miliarde în Crimeea anexată

  • 04 Februarie 2019 16:40
Premierul rus Dmitri Medvedev anunță investiția de miliarde în Crimeea anexată

Premierul rus Dmitri Medvedev a anunțat luni, 4 februarie, că Rusia investește aproximativ 310 miliarde de ruble (4,7 miliarde de dolari) pentru dezvoltarea infrastructurii în regiunea Crimeea, relatează agenția DPA.

''Trimitem aproape jumătate din suma respectivă deja în acest an'', a declarat Medvedev în cadrul unei întâlniri cu adjuncții săi. Restul sumei urmează să fie alocată în următorii trei ani.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina vecină în urmă cu aproape cinci ani, ca răspuns la înlăturarea președintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, în urma unei mișcări populare prooccidentale.

Crimeea a găzduit o mare bază navală rusească la Marea Neagră după ce destrămarea fostei URSS, la începutul anilor 1990, a dus la apariția Rusiei și a Ucrainei ca state separate.

Banii vor fi folosiți pentru șosele, rețele de apă și electrice, precum și pentru infrastructura socială, a afirmat Medvedev.

De la anexarea Crimeii în 2014, relațiile dintre Rusia și Ucraina au ajuns la cel mai scăzut nivel. Economia Rusiei se confruntă cu sancțiunile impuse de către puterile occidentale, îndeosebi Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău